Ze zwykłych produktów niezwykłe potrawy

8,00 zł

Opis produktu

Szczegóły

Podane w tej książce przepisy kulinarne zostały uszeregowane w porządku alfabetycznym według produktów głównych wchodzących w ich skład; zrezygnowano ze stereotypowego podziału na potrawy z mięs, warzyw, owoców, mąki czy kasz, stąd np. jako odrębne produkty zostały potraktowane poszczególne części tuszy wieprzowej, wołowej, cielęcej, baraniej, a także podroby. Odmienność układu wynika z faktu, że zawsze punktem wyjściowym do sporządzenia potraw jest produkt główny, znajdujący niejednokrotnie odbicie w jej nazwie (...) Przepisy kulinarne podane w poszczególnych hasłach nie wyczerpują wszystkich możliwości wykorzystania tych produktów, są raczej przykładami przygotowania z nich potraw w sposób nieco odmienny od tradycyjnego (...) Oprócz receptur kulinarnych pod każdym z haseł podane są w skrócie wiadomości o produkcie i jego przydatności w żywieniu. Informacje te powinny być pomocne w wyborze produktów przy zakupach, właściwym przechowywaniu w warunkach domowych i prawidłowym przerobie na potrawy. (z Wprowadzenia)

Informacje dodatkowe

Informacje dodatkowe

Kod B15995
Autor Pyszkowska Kazimiera
Wydawca Wydawnictwo WATRA
Rok wydania Warszawa 1988
Numer wydania III
Język wydania polski
ISBN 83-225-0029-7
Oprawa broszura
Opracowanie graficzne Szczuka Stanisław
Liczba stron 228
Format 19,5 x 12
Stan techniczny średni
Nakład 50250

Reviews

Napisz własną opinię

Piszesz o: Ze zwykłych produktów niezwykłe potrawy

Jak oceniasz ten produkt? *

  1 gwiazdka 2 gwiazdki 3 gwiazdki 4 gwiazdki 5 gwiazdek
Oceń produkt